Drone 1Dx Mk3Happiness is.... Entry Th...Happiness is.... Chat Thr...POLL-LOUDWhat made you feel good t...Potato - CHAT 27/06-5/07/...Potato - ENTRIES 27/06-5...LOUD-CHAT-Weekly comp 21-...LOUD-ENTRIES-Weekly comp ...Poll for Drawn from Liter...What annoyed you today?Drawn from Literature - E...Drawn from Literature - C...Flash Player EOL and the ...POLL-SPOON

Author Topic: batch rename  (Read 1243 times)

Offline spinner

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
batch rename
« on: December 04, 2011, 02:02:43 PM »
Just returned from Holiday, was sorting photos in Bridge. When initially transferred them from the card reader to the HD, I'd named them all SouthCarib. Once they'd sorted into folders based on date, I went in and started to batch rename as to which Island. The first two folders renamed fine. The third folder renamed the files but didn't include the file extension for some reason and I am now having to manually add the extension to 200 odd photos. I didn't change any settings merely navigated from one folder to another. Oh, this is on MacOS. How to I get the batch rename to include the extension again? AND what on earth might I have done to change the setting? :(


And more, much more than this, I did it my way
Ol' blue eyes

http://ddsdigita4.wix.com/ddsdigital
https://www.flickr.com/photos/spin498/

Offline Jonathan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1273
    • PeopleByRyan
Re: batch rename
« Reply #1 on: December 04, 2011, 02:15:55 PM »
Don't know what you've changed but I find Bridge on OS X, erm, somewhat erratic.  It follows its own kind of logic and sometime crashes....

Are you sure you've lost the extension?  Often they are hidden and OS X doesn't actually need the extension anyway - you could just select all and then make sure the creator is set correctly (Photoshop?)

BUT, I highly recommend A Better Finder Rename for renaming files.  http://www.publicspace.net/ABetterFinderRename/ been using is for years and it just gets better and better.  For one thing you could drop all the Jamaican pics in a folder called Jamaica and the St Lucia ones in a folder called St Lucia and then rename to [folder name] + [sequence number] in one go ;)  There's a free trial too....
It's Guest's round

Offline spinner

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
Re: batch rename
« Reply #2 on: December 05, 2011, 01:12:39 AM »
According to the "file info" Bridge somehow converted them into Unix executable files and wanted to open them with Terminal but oddly, did show thumbnails of the shots. I think it's no coincidence that my system had installed updates and needed a restart this morning, which I'd done before opening bridge. 

Thanks for the link Jonathan I will give it a go!
And more, much more than this, I did it my way
Ol' blue eyes

http://ddsdigita4.wix.com/ddsdigital
https://www.flickr.com/photos/spin498/

 

latest Posts

Subject Board Views/Replies Member Date & Time
xx Drone General Discussion 209/12 Jediboy Last post July 05, 2020, 09:22:26 PM
xx 1Dx Mk3 DSLR Cameras 1353/21 anglefire Last post July 05, 2020, 07:40:11 PM
xx Happiness is.... Entry Thread 05/07/20 - 12/07/20 International Weekly Comp Entries 32/0 Jediboy Last post July 05, 2020, 02:13:42 PM
xx Happiness is.... Chat Thread 05/07/20 - 12/07/20 International Weekly Comp Entries 29/0 Jediboy Last post July 05, 2020, 02:12:34 PM
xx POLL-LOUD International Weekly Comp Entries 225/4 Hinfrance Last post July 05, 2020, 08:17:39 AM
xx What made you feel good today General Discussion 591765/3913 anglefire Last post July 03, 2020, 08:24:05 PM
xx Potato - CHAT 27/06-5/07/20 International Weekly Comp Entries 234/6 Oldboy Last post July 01, 2020, 11:52:16 AM
xx Potato - ENTRIES 27/06-5/07/20 International Weekly Comp Entries 72/1 jinky Last post June 30, 2020, 07:16:09 PM